APEL ÎN PROCESUL LUI IOAN FICIOR (10.11.2016)

img_20161116_092951

Simona Chitea şi Pavel Abraham

Primul semn că vor urma dezvoltări interesante în recursul declarat de Ioan Ficior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost un dialog scurt, înaintea începerii şedinţei, între Simona Chitea, avocata inculpatului, şi Pavel Abraham, apărător, printre alţii, al lui Bercea Mondialu’. Altfel, cazul Periprava a fost primul atacat în şedinţa de la 9 dimineaţa, în lipsa inculpatului care prin intermediul avocatei a invocat „motive de sănătate” şi a depus „înscrisuri medicale”: Instanţa să stabilească dacă să fie prezent. Dacă doreşte să fie prezent este problema dumnealui, a replicat judecătorul. Surpriza a venit în momentul în care apărarea a prezentat dovada angajării lui Pavel Abraham, încercând să obţină o nouă amânare: Având în vedere că a fost angajat de curând, nu suntem în măsură să depunem toate documentele. A urmat un schimb de replici presărat cu ironii:

Judecător 1: Văd că aţi deliberat în locul instanţei că acordăm un nou termen.

Judecător 2: O punem pe seama experienţei dumneavoastră în sala de judecată.

Simona Chitea: Da, am doar 41 de ani. Nu am deliberat în locul instanţei.

Procuror: Constat că se solicită totuşi adaos de probe în apel. Nefiind în situaţia de a proceda la administrarea de probe sau la judecarea apelului, consider întemeiată solicitarea apărării.

Simona Chitea: Eu am formulat deja motivele de apel, pe care o să le depun. Dacă veţi acorda un nou termen le vom completa. […] Domnul avocat Abraham a intrat în cauză prea târziu.

Aşadar apărarea depune motivele de apel în numele firmei de avocatură Abraham şi Asociaţii şi primeşte sprijinul Ministerului de Interne care consideră întemeiate solicitările.

Deşi ultima oară se anunţase intransigentă, instanţa îl mai păsuieşte o dată pe Ficior: Cu privire la cererea apărării, Înalta Curte va constata că cererea apărării cu privire la faptul că nu s-a putut realiza o apărare eficientă pentru că avocatul era implicat în altă cauză nu are nici o legătură cu statutul de avocat. Mai mult, observă că acelaşi avocat l-a apărat şi pe fond. Însă pentru completarea motivelor de apel va amâna cauza şi cere apărării să depună motivele până la 10 decembrie. Sens în care acordă termen la 14 decembrie.

Cu toată „urecheala” primită de apărare, Ficior primeşte un răgaz nescontat, o pauză care, spre deosebire de recursul lui Alexandru Vişinescu, anunţă termene de judecată aprinse, cu Pavel Abraham în rol principal. Încă o dovadă a diferenţei nete de potenţial între cei doi foşti comandanţi şi o nouă dezminţire a scenariilor smintite pe care scribi de ocazie le-au însăilat făcând, zic ei, „teren” la procesul lui Alexandru Vişinescu. Pe holul dinspre ieşire se petrece predarea ştafetei: Simona Chitea îl pune în temă pe Pavel Abraham, care pare decis să-şi consolideze „reputaţia” cu un nou caz de rsăunet. Alături, Radu Ion, una dintre victimele lui Ficior, îşi manifestă nemulţumirea pentru amânarea cauzei. Se teme să nu devină obişnuinţă. În schimb, mulţimea reporterilor e astăzi nepăsătoare. Alţi „peşti” mai graşi le captează atenţia, în timp ce-şi aşteaptă rândul la judecată.

img_20161116_093153

Simona Chitea şi Pavel Abraham

 

Acest articol a fost publicat în Cazul Ioan Ficior-Periprava și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu